Gemeenschappen

collectivite-petrole Het was te verwachten. Gezien de stijgende prijs van olie, hebben de openbare instellingen (scholen, ziekenhuizen…) het moeilijk met de explosie van hun verwarmingskosten. Voor sommige instellingen is de situatie kritisch geworden.

Nu weegt deze post van de uitgaven nog zwaarder. Minder of beter warmen is logisch de eerste stap in een rationeel energiegebruik. Maar het is ook mogelijk efficiënter met energie om te gaan door van nieuwe oplossingen gebruik te maken.

De besparing op de energiekosten is niet langer een luxe

Openbare instellingen, scholen, sportcentra, gezondheidszorginstellingen zijn allemaal diep betrokken met de controle op de energiekosten. Voor het grootste deel kunnen de hogere kosten moeilijk overgebracht worden op de levering van uw diensten. Hieruit resulteert een meer complexe controle van uw budget.

Als antwoord op deze behoeften ontwikkelt METHADEV betrouwbare en duurzame oplossingen, die uw budgetten op de lange termijn optimaliseren.

De WKK als oplossing voor grote gebruikers.

De eerste sector die met WKK betrokken is, is de gezondheidszorg. De warmtebehoeften zijn er hoog en vrij constant. Men moet er het hele jaar door warm water produceren, en vaak zelfs in de zomer de kamers verwarmen. Bovendien is de vraag naar elektriciteit relatief hoog.

Of u nu een paar honderd kW of een paar duizend verbruikt, zal METHADEV de beste oplossing voor uw behoeften vinden.

De gedecentraliseerde productie voor een optimale energie-efficiëntie.

Voor school- en kantoorgebouwen (overheden…) is warmteverbruik minder en niet regelmatig. De moeilijkheid bij het kiezen van een systeem ligt in de beperkte vraag naar warmte gedurende de dag ten opzichte van de vraag naar elektriciteit.

METHADEV pleit in dit geval voor het opzetten van een gedecentraliseerde installatie voor elektrische en thermische energie, die individuele gebruikers voedt via een warmtenetwerk. Lokale gemeenschappen moeten voorbeeldig zijn in de uitvoering van het beleid waar de vraag naar energie en de milieubescherming beheerst zijn.

Om ze hierbij te helpen biedt METHADEV, de specialist in anaerobe vergisting, de beste diensten voor de productie van energie uit biomassa.

Wilt u hierover meer weten en / of met onze commerciële afdeling in contact komen, neem dan hier contact.