Landbouwsector

energie-agriculture-article

De energie in de landbouw

Voor landbouw bedrijven die het steeds moeilijker hebben door de stijgende prijzen van producten (dierenvoeding, meststoffen…) is de energieoplossing van anaerobe gisting een echt voordeel, vooral in de pluimvee- en varkenssector.

Of u nu een producent of landbouwer bent, biedt METHADEV, de specialist in anaerobe vergistingprojecten, oplossingen voor uw energie- en landbouwbehoeften.

Wanneer biomassa groen goud wordt…

Wat energie betreft heeft de landbouw een belangrijk voordeel ten opzichte van andere sectoren. De landbouw bezit immers over een zeer belangrijke bron van biomassa, die door anaerobe gisting in warmte en elektriciteit kan worden omgezet.

METHADEV, is de ideale partner om u te helpen bij het ontwikkelen, financieren, uitvoeren en beheren van een betrouwbare en robuuste installatie, waarmee uw energieautonomie wordt verzekerd.

De anaerobe gisting produceert niet alleen energie, maar ook meststof.

De anaerobe gistinginstallaties zijn ook zeer interessant op landbouw- en economisch niveau. Een groot deel van de biomassa die voor de energieproductie wordt gebruikt, heeft na verwerking vergelijkbare eigenschappen met de minerale meststoffen. Deze kan direct in de landbouw als mest worden gebruikt, en zonder risico van vervuiling door zware metalen en ziektekiemen. Daarnaast heeft zij het voordeel dat ze zelfs op gras rechtstreeks mag worden gespreid, en bijna zonder hinderlijke geur.

Wilt u hierover meer weten en / of met onze commerciële afdeling in contact komen, neem dan hier contact.